ciasto nocne piecze się ,sałatka też gotowa ...:)
przepis od stasia8 -Bożenki ...
Ogórki z przecierem.
3 kg ogórków
½ kg cebuli
½ kg marchewki
1 szklanka cukru
3/4szkl.octu
200g przecieru pomidorowego
pieprz mielony
ok. 8 dag soli
150 ml oleju lub wody
Ogórki ze skórką i obraną cebulę pokroić w grube plastry, posypać solą i odstawić na ok. 2 godziny. Marchewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Do odciśniętych z solanki warzyw dodać resztę składników i dokładnie wymieszać. Podana ilość starcza na ok. 7 słoików 0.5 l. Pasteryzować 10 minut.
pyszna jest ,na surowo jadłam ...:)))...
dodane na fotoforum:
ewa04 2013-08-02
Ja przymierzam się też do zrobienia jej,na razie czekam,aż urosną ogórki,pozdrawiam:))