bigosik poczyniłam ,taki z mięskiem i grzybkami ,bez kiełbachy...nie kupujemy kiełbasy ,bo nawet sam Pan Bóg nie wie co w niej jest :)
zagotowuję bigos do słoików...
dodane na fotoforum:
jozefek 2014-01-15
myślę, że aż tak źle to nie będzie, ale też robię zapasy. Kiełbaskę jem ,bo sam ją wyhodowałem i zrobiłem. Pozdrawiam:)))
danutaw 2014-01-15
U mnie miałby kto zjeść taki bigosik i nie byłoby
z czego robić zapasów :)
Pozdrawiam cieplutko...,
a pierniczka to nic u Ciebie nie zostało, tak kusząco wyglądał....:)
temidaz 2014-01-15
U Ciebie to dopiero uczta!
Sosu wyszło po litra na łebka.Wszyscy zachwyceni, tak mnie zachwalali, zez tego wszystkiego zapomniałem gdzie położyłem aparat.
astra40 2014-01-15
Ja też robię taki bigosik, a właściwie kapustkę z grzybami i suszonymi śliwkami, bo mięska też nie dokładam:) A ten wygląda pysznie:))))
niusia1 2014-01-15
pyszny bigosik mniam mniam;
krycha2 2014-01-15
Ja jutro bedę gotowała bigosik...na ciężkie mrozy,które nas czekają...tak mówią..tez nie dodaje kiełbasy...
ewka67 2014-01-15
Dawno już nie robiłam bigosu...:))
re>::witaj Lidziu...jednak długo nie wytrzymałam bez garnuszka j musiałam się ponownie pojawić...;)
kukura 2014-01-15
Co do kiełbasy to prawda...nikt nie wie co tam jest ... podobno zakłady mięsne potrafią zrobić z kilograma mięsa- 2,7 kg szynki ;/ masakra!!! U mnie też lubią bigosik z mięsem kiełbasa jakoś im nie podchodzi...Gotujesz go w zwykłych słoikach twist czy wecka???
jankewa 2014-01-15
uwielbiam :-) mam jeszcze świąteczny -też w słoikach :-)))
Pozdrawiam Lidziu-miłego wieczorku :-)
badi08 2014-01-16
pysznie wygląda , ja mam jeszcze zawekowany od świąt , do bigosu nigdy nie daje kiełbasy tylko mięso, cebulka i jak mam grzybki . Pozdrawiam u mnie chlapowata zima.......
annorl1 2014-01-16
wygląda przepysznie, trzeba by sie wprosić na taki pyszny bigosik :)
ania03 2014-01-16
wygląda smaczyście genialnie:)może tak jeden słoiczek na Podlasie?:)***
renia37 2014-01-16
MIŁEGO SŁONECZNEGO DNIA,
danutaw 2014-01-16
Witaj Lidziu...,)
...u mnie ley te , bo chudszy....., bez mięsa...:)
Pozdrawiam cieplutko :)
danutaw 2014-01-16
Lidziu.., widziałam u Ciebie taki schabik
robiony domowym sposobem z dnia 21.09.2013 i chciałam zapytać Cię, czy rzeczywiście jest miękki i smaczny wg tamtego przepisu...:)
Pozdrawiam :)
maria10 2014-01-16
....ja też już od lat nie jadam tych kiełbas..... chyba, że to sucha krakowska..... ale ostatnio odrzuciło mnie od wszystkich, najlepiej smakuje mi kromka chleba z masłem albo olejem kokosowym...:)))))