zapasy na ciężkie czasy :)))

zapasy na ciężkie czasy :)))

bigosik poczyniłam ,taki z mięskiem i grzybkami ,bez kiełbachy...nie kupujemy kiełbasy ,bo nawet sam Pan Bóg nie wie co w niej jest :)
zagotowuję bigos do słoików...

dodane na fotoforum:

jozefek

jozefek 2014-01-15

myślę, że aż tak źle to nie będzie, ale też robię zapasy. Kiełbaskę jem ,bo sam ją wyhodowałem i zrobiłem. Pozdrawiam:)))

danutaw

danutaw 2014-01-15

U mnie miałby kto zjeść taki bigosik i nie byłoby
z czego robić zapasów :)
Pozdrawiam cieplutko...,
a pierniczka to nic u Ciebie nie zostało, tak kusząco wyglądał....:)

tomeksc

tomeksc 2014-01-15

bez mięska, to ja chętnie

temidaz

temidaz 2014-01-15

U Ciebie to dopiero uczta!

Sosu wyszło po litra na łebka.Wszyscy zachwyceni, tak mnie zachwalali, zez tego wszystkiego zapomniałem gdzie położyłem aparat.

basia43

basia43 2014-01-15

Ja też jadłam :)

astra40

astra40 2014-01-15

Ja też robię taki bigosik, a właściwie kapustkę z grzybami i suszonymi śliwkami, bo mięska też nie dokładam:) A ten wygląda pysznie:))))

niusia1

niusia1 2014-01-15

pyszny bigosik mniam mniam;

ewalu

ewalu 2014-01-15

no bigosik pyszny, ja mam jeszcze zamrożone zapasy świąteczne :)

alisha

alisha 2014-01-15

Bigos wygląda przepysznie a ja mam jeszcze jeden słoik od świąt

anad60

anad60 2014-01-15

jak on pięknie i apetycznie
wygląda...odłóż mi trochę...mniam

kris13

kris13 2014-01-15

ja bigos mrożę w pojemnikach (słoikom jakoś nie ufam...)

ewaiza

ewaiza 2014-01-15

Ja bigos zawsze mroze.

krycha2

krycha2 2014-01-15

Ja jutro bedę gotowała bigosik...na ciężkie mrozy,które nas czekają...tak mówią..tez nie dodaje kiełbasy...

ewka67

ewka67 2014-01-15

Dawno już nie robiłam bigosu...:))
re>::witaj Lidziu...jednak długo nie wytrzymałam bez garnuszka j musiałam się ponownie pojawić...;)

alkaa

alkaa 2014-01-15

Żaden mróz nie będzie straszny , jak taki pyszny bigos będzie w spiżarni...

jmania

jmania 2014-01-15

ja to zawsze mrożę bigos może dlatego że mam dużą zamrażarkę i jest miejsce

kukura

kukura 2014-01-15

Super zapasy

pola6

pola6 2014-01-15

Bez kiełbasy też smaczny.
*Cieplutko pozdrawiam - Dobranoc *

kukura

kukura 2014-01-15

Co do kiełbasy to prawda...nikt nie wie co tam jest ... podobno zakłady mięsne potrafią zrobić z kilograma mięsa- 2,7 kg szynki ;/ masakra!!! U mnie też lubią bigosik z mięsem kiełbasa jakoś im nie podchodzi...Gotujesz go w zwykłych słoikach twist czy wecka???

mate06

mate06 2014-01-15

Wieczorowy pozdrowionek zamieniający się w dobranocek :)

jankewa

jankewa 2014-01-15

uwielbiam :-) mam jeszcze świąteczny -też w słoikach :-)))
Pozdrawiam Lidziu-miłego wieczorku :-)

halinag

halinag 2014-01-15

Pyszności u Ciebie bigosik zawsze i o każdej porze...dobrej nocy:))

badi08

badi08 2014-01-16

pysznie wygląda , ja mam jeszcze zawekowany od świąt , do bigosu nigdy nie daje kiełbasy tylko mięso, cebulka i jak mam grzybki . Pozdrawiam u mnie chlapowata zima.......

annorl1

annorl1 2014-01-16

wygląda przepysznie, trzeba by sie wprosić na taki pyszny bigosik :)

ania03

ania03 2014-01-16

wygląda smaczyście genialnie:)może tak jeden słoiczek na Podlasie?:)***

renia37

renia37 2014-01-16

MIŁEGO SŁONECZNEGO DNIA,

hancia

hancia 2014-01-16

Bardzo lubię bigos w każdym wydaniu:) pozdrawiam

danutaw

danutaw 2014-01-16

Witaj Lidziu...,)
...u mnie ley te , bo chudszy....., bez mięsa...:)
Pozdrawiam cieplutko :)

danutaw

danutaw 2014-01-16

Lidziu.., widziałam u Ciebie taki schabik
robiony domowym sposobem z dnia 21.09.2013 i chciałam zapytać Cię, czy rzeczywiście jest miękki i smaczny wg tamtego przepisu...:)
Pozdrawiam :)

maria10

maria10 2014-01-16

....ja też już od lat nie jadam tych kiełbas..... chyba, że to sucha krakowska..... ale ostatnio odrzuciło mnie od wszystkich, najlepiej smakuje mi kromka chleba z masłem albo olejem kokosowym...:)))))

stasia8

stasia8 2014-01-16

Ja też wekuję jak zrobię trochę więcej....jest jak to mówią na czarną godzinę...

dodaj komentarz

kolejne >