mini rogaliki orzechowe :
25 dkg mąki pszennej
20 dkg masła lub margaryny
7 dkg cukru pudru
10 dkg siekanych orzechów
cukier puder do posypania
zagnieść ,odstawić do lodówki na 30 min.po upływie czasu odkrawać kawałek ciasta ,formować długi wałeczek o śr.3 cm i odkrawać 1 cm krążki z których formować rogalik...upiec 180-200st.15-min.
dzisiaj z potrójnej porcji :)
dodane na fotoforum:
maria10 2014-04-10
.....bardzo dziękuję Ci za ten przepis.... już go odpisałam i mam nadzieję, że nie będziesz miała nic na przeciw jeśli go dam mojej koleżance, bo ona nie może nic z jajkami..... pozdrawiam Cię bardzo gorąco i życzę miłego wieczoru:)))))
pinecha 2014-04-11
... pamiętam jak byłem mały, babcia piekła malutkie ciasteczka
-właśnie wracają wspomnienia ;-)