jeszcze tylko pasteryzacja ...
1 l wody
1 szkl.octu
1 1/4 szkl.cukru
2 łyżki soli
wszystko zagotować ,ostudzić ,dodać 4 łyżki musztardy sarepskiej i zmiksować
ogórki obrać,pokroić na połówki lub ćwiartki ,do słoika włożyć trochę kopru ,pokrojone ogórki,zalać zalewą,pasteryzować 15 min.
zalewy wystarczy na 8-10 słoiczków 0,4 l...
dodane na fotoforum:
niusia1 2014-07-10
i ja robię w musztardzie- lubimy;
pentom 2014-07-10
Znam to .. swego czasu mama robiła ...
Lubię ... ale jednak korniszone są najlepsze ;))
maria10 2014-07-11
.... nigdy takich nie jadłam..... pozwolisz, że zabiorę sobie przepis..??? trzeba mi zrobić kilka słoików..... pozdrawiam bardzo gorąco:)))))
anad60 2014-07-25
pysznie te ogórki Lidziu wyglądają
ja kiedyś robiłam ale ze skórką...Twoje jednak lepsze....
antoni3 2014-07-31
Super są...co roku u mnie jest kilka słoi.Dzisiaj zaprawiałem ogórki na zimowy zapas jak na razie te tradycyjne-kiszone.
Pozdrawiam:)