15 dkg masła
15-20 dkg cukru (drobnego lub nawet pudru)
mały cukier waniliowy
pięć jajek
30 dkg mąki
1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
około 30 dkg różnych bakalii(rodzynki,orzechy włoskie,morele suszone,daktyle,śliwki suszone ,żurawina )
masło i bułka tarta do wysmarowania i wysypania formy.
180st.60-65 min.(do suchego patyczka )
piekarnik należy wcześniej nagrzać ...
dodane na fotoforum:
niusia1 2014-11-30
smacznie się prezentuje!
anad60 2014-11-30
pyszniaście wygląda.....ja na Święta piekę
ale Twojego to bym chętnie zjadła kawałek
Pozdrawiam Lidziu :))
danka1 2014-11-30
chętnie posmakuję
maria10 2014-12-01
.... dużo bakalii ..... lubię taki..... a ile się go piecze???? i czy wsadzasz do nagrzanego piekarnika????? :)))))