szparagi po mojemu ...po umyciu szparagów obieramy je,odkrawając zdrewniałą końcówkę,posypujemy pieprzem świeżo zmielonym i solą morską,cieniutkie plasterki boczku lub szynki parmeńskiej -po 2 plasterki na 2 szparagi ,owijamy szparagi boczkiem ,wkładamy po kawałeczku rozmarynu -jak lubimy
Emotikon smile
odkładamy do naczynia żaroodpornego wysmarowanego olejem ,robimy sos : 1 łyżka musztardy grubej +1 łyżka miodu ,wymieszać ,odstawić na bok 1 łyżkę...szparagi posmarować musztardą z miodem ,główki przykryć kawałkiem folii aluminiowej ,żeby nie przypiekły się ,pozostały sos wymieszać z 2 łyżkami śmietany ,dosmaczyć solą i
pieprzem ,szparagi wkładamy do nagrzanego piernika 200st na ok.20 min.po tym czasie ,wyjmujemy ,polewamy pozostałym sosem i kładziemy plasterki
sera żółtego i wkładamy do piernika ,jak mamy opcję grill to włączamy na 5-7 min ,żeby ser roztopił się i wszystko ładnie przyrumieniło ...szybko i smacznie
polecam,
póki szparagi są ... u mnie podałam z kaszą jaglaną i sałatą masłową z czosnkiem i olejem lnianym
foto.z wczoraj
dodane na fotoforum: