po rosołowe kotlety z dodatkiem ciecierzycy ...
foto telefonem :(
mięso z rosołu obrane z kości -u mnie 35 dkg ,1 szkl.ugotowanej cieciorki ...ciecierzycy ,taka chyba jest poprawna nazwa ,ja zawsze gotuję większą ilość i zamrażam,zemleć to wszystko w maszynce do mięsa ,dodać 2 łyżki siekanej natki pietruszki,2 łyżeczki papryki słodkiej ,1/2 łyżeczki papryki ostrej ,1 duża cebula ,pokroić w kosteczkę ,2-3 ząbki czosnku posiekać drobno,na maśle klarowanym zeszklić cebulę ,dodając po chwili czosnek ,mieszać ,żeby nie przypalić czosnku -będzie gorzki ,dosmaczyć pieprzem grubo mielonym ,solą ,wszystko wyrobić na gładką masę ,formować płaskie kotleciki ,panierować -u mnie otręby gryczane ,usmażyć na oleju lub maśle klarowanym ...
dzisiaj podałam z surówką z kiszonej kapusty -mojej ,ogórki w musztardzie-ze spiżarnianych zapasów :)
babcia1 2016-03-16
my kapustkę już skończyliśmy buu..ale ogórki w musztardzie między innymi jeszcze mam są pycha!!
maria10 2016-03-16
.... obiadek pyszny.... jest w nim wszystko co lubię..... miłego wieczoru życzę:))))))
anulkaz 2016-03-17
re:Lila, ja dałam 3 gatunki mięska, kawałek wołowiny, łopatka wieprzowa, kurczak i oczywiście wątróbka drobiowa:)