ogórki w musztardzie :
1l wody,1 szkl.octu ,1 1/4 szkl.cukru,2 łyżki soli ,wszystko zagotować ,ostudzić ,do ostudzonej zalewy dodać 4 łyżki musztardy sarepskiej i zmiksować ,ogórki obrać ,pokroić na połówki lub na 4 ,wkładać do słoika dosyć ciasno ,nałożyć koper i zalać zalewą ,pasteryzować 15 min (zalewy wystarczy na 8-9 słoików 0,4l )
polarax 2016-07-09
ekstra
babcia1 2016-07-10
mnie jeszcze z zeszłego roku zostały 2 słoiki pycha są ..
maria10 2016-07-11
....widzę, że szalejesz Lidziu.... ale jak teraz nie poszalejesz to później nie będzie co ze spiżarni wyciągnąć..... pozdrawiam i życzę dobrej nocy:)))))
niusia1 2016-07-14
no ja tak na pamięć i o wiele mniej octu dałam;u mnie tak nikt nie je więc tak chyba dla samej siebie ew.jak ktoś przyjdzie