sezon ogórkowy trwa ...

sezon ogórkowy trwa ...

ogórki w musztardzie :
1l wody,1 szkl.octu ,1 1/4 szkl.cukru,2 łyżki soli ,wszystko zagotować ,ostudzić ,do ostudzonej zalewy dodać 4 łyżki musztardy sarepskiej i zmiksować ,ogórki obrać ,pokroić na połówki lub na 4 ,wkładać do słoika dosyć ciasno ,nałożyć koper i zalać zalewą ,pasteryzować 15 min (zalewy wystarczy na 8-9 słoików 0,4l )

polarax

polarax 2016-07-09

ekstra

choco13

choco13 2016-07-09

Napewno pyszne:-)

ewaiza

ewaiza 2016-07-09

moj przepis troche inny

krycha2

krycha2 2016-07-09

Takie robiłam parę lat temu...smakowały ...Chyba w tym roku też takie zrobię...

babcia1

babcia1 2016-07-10

mnie jeszcze z zeszłego roku zostały 2 słoiki pycha są ..

ezbro7

ezbro7 2016-07-10

super przepis na pewno skorzystam!dziękuję!Pozdrawiam!

isia2

isia2 2016-07-10

super zapaski

jmania

jmania 2016-07-10

Ciekawy przepis nie jadłam jeszcze takich ogórków

kris13

kris13 2016-07-10

,,,słyszałam,że dobre_ja takich jeszcze nie robiłam ale smakują mi te ostre ;))

azzza9

azzza9 2016-07-10

Robię są bardzo smaczne.

maria10

maria10 2016-07-11

....widzę, że szalejesz Lidziu.... ale jak teraz nie poszalejesz to później nie będzie co ze spiżarni wyciągnąć..... pozdrawiam i życzę dobrej nocy:)))))

niusia1

niusia1 2016-07-14

no ja tak na pamięć i o wiele mniej octu dałam;u mnie tak nikt nie je więc tak chyba dla samej siebie ew.jak ktoś przyjdzie

tebojan

tebojan 2016-07-14

I dobre to jest? Zestawienie oryginalne

iwatoja

iwatoja 2016-07-29

Bardzo ale to bardzo je lubię:)))

dodaj komentarz

kolejne >