ketchup z cukinii ,u mnie z kabaczka :
1,5kg kabaczka obranego i oczyszczonego z miąższu ,3 duże papryki czerwone,0,5kg cebuli ,wszystko pokroić ,posypać solą -1łyżka,wlać 100-150mlwody i gotować wszystko aż się rozpadnie i odparuje płyn, ,zmiksować ,dodać przyprawy : 1 szkl.cukru ,0,5szkl octu10%,600g przecieru pomidorowego ,1 łyżeczka papryki słodkiej,1 łyżeczka curry,0,5 łyżeczki pieprzu czarnego ,3 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę ,ew dosolić jeszcze ,gotować 20-25 min ,przelać do małych słoiczków ,pasteryzować 10 min
maria10 2016-08-04
.... jesteś pracusiem Liduś..... tyle dobrego lata zamknęłaś w słoikach..... ale w zimie będzie jak znalazł.... dobrej nocy życzę :)))))
babcia1 2016-08-04
fajne masz przetwory!! warto spróbować!!
steffek 2016-08-04
Ale zazdroszczę tych pyszności, ja w tym roku kiepsko z przetworami... A swoje przetwory to swoje... jak daleko tym sklepowym uszlachetnionem kolejnymi E i wszystko zgodnie z Unią... Amen
Udanego dnia :)
halinag 2016-08-18
o zapasiki na zimę?..też zrobiłam sporo różnych dzisiaj powalczyłam z papryką ...uwielbiam robić przetwory:))