Już kiedyś podawałam przepis tym razem jest inny
PIGWÓWKA z PIGWOWCA
500 g pigwy
0,7 litra wódki
300 g cukru
Pigwę dokładnie umyć, pokroić w ćwiartki bądź ósemki (w zależności od wielkości) oraz usunąć gniazda nasienne. Wrzucić do dużego dwulitrowego słoja, zasypać cukrem, a następnie zalać wódką. Szczelnie zakręcić i odstawić na miesiąc. W trakcie spróbować i ewentualnie dosłodzić. Zlać do butelek. W zależności od upodobań podawac nierozcieńczoną lub rozcieńczyć z przegotowaną wodą w proporcjach 3/4 do 1/4. Podawać na rozkruszonym lodzie lub lekko schłodzone w kieliszkach do likierów.
aniakar 2011-09-12
piękne owoce ...jak jabłuszka ....dostałam kiedyś butelkę takiej nalewki ...ale była mało słodka ....
...miłego wieczorku życzę ....pozdrawiam Halinko .....
tesa31 2011-09-12
We wspanialym kadrze je pokazalas Halinko...tez nie moge sie juz doczekac i chyba wyprobuje Twoj przepis bo jest prostszy i tanszy{ w moim dodaje sie spirytus po pewnym czasie}.Milego wieczoru zycze:))
blanca 2011-09-12
Pyszne jabłuszka , miłych snów życzę.
rycho2 2011-09-12
ślicznie wyglądają w słonka promieniach, a pigwóka na zimowe wieczorki jak znalazł
blanca 2011-09-12
Sorki ale gafa .
flossy 2011-09-12
ślicznie w słonku.... pozdrawiam:)