NIE JADŁAM ICH !!!! :):)
extensa 2011-10-08
re.: dziękuje Halinko - przyłapałaś i Ty mnie hi, hi, hi... miłego popołudnia życzę:)
kot54 2011-10-08
Mądra dziewczyna.....takich nie jemy lecz fotografujemy.....
:))))
enigma7 2011-10-08
To są młodziutkie opieńki Halinko;)
Niektórzy bardzo je lubią ,a najsmaczniejsze są (ponoć) zamarynowane;)..Pozdrawiam cię serdecznie;).......
kezsel 2011-10-08
A kto powiedział, że blaszkowe? Niestety tych grzybów nie jadam. Pozdrawiam zbieraczy i utrwalaczy cyfrowych.
coeur 2011-10-09
A szkoda, bo to opieńka miodowa, wspaniała do marynowania i kwaszenia...
Na ładną kolonię trafiłaś :):)
ar2rek 2011-10-30
I błąd,są przepyszne,zwłaszcza takie młode,ucinamy je z nogami i dusimy na masełku z cebulą około 7-10 minut jeśli to niezbędne podlewając odrobiną wody,oprószamy mąką i dodajemy łyżkę śmietany,obsypujemy obficie natką i"voila",pół świeżutkiej bułki z masłem.10 minut roboty,a radości...