zapraszam na degustacje :):)
Nie myślcie że to przez lenistwo nie dekoruje.....ale po prostu lubię takie golutkie :):) i żeby były MOCNO przyrumienione :):)
Na prośbę ...zamieszczam przepis :
"Baterflajki Halinki"...jaki by kształt ich nie był ;)
70 dkg mąki
3 jajka
1/2 kostki masła
1/2 kostki margaryny
2 cukry waniliowe
łyżeczka proszku do pieczenia
1 szklanka cukru
****
Z mąki, jajek, masła, margaryny, cukrów i proszku do pieczenia wyrabiamy ciasto. Zawijamy w folię i wkłądamy na godzinę do lodówki.
Ciasto rozwałkowujemy na grubość ok 3-4 mm (można je podsypywać mąką) i wykrawamy ciasteczka.
Pieczemy ok 10 minut w temp. 190 stopni.
baskadm 2012-12-18
Te dzisiejsze są z pewnością co najmniej tak samo dobre jak nasze "fotoświrowe" :)))))
funiak 2012-12-18
czyli po jednym dziennie .....wygladaja apetycznie:)))
jagoda8 2012-12-18
Halinko takie ciemne to ja bardzo lubię....i dekoracja dla mnie nie potrzebna.
Kochana buziaki przesyłam,pa do jutra:))
enio47 2012-12-19
Pozwolisz Halinko, że nie skorzystam z przepisu, nie mam tyle cierpliwości, pozdrawiam baterflajkowo :)))*
alicja13 2012-12-19
JA tez wole golutkie...Pychota
czes59 2012-12-19
Dziekuje za przepis.Mam podobny i pierwszy raz w życiu upiekłem ciastka, są twarde. Coś musiałem zrobic nie tak.