Upiekłam dzisiaj 356 "Baretflajków",jeszcze cieplutkie są :)

Upiekłam dzisiaj 356 "Baretflajków",jeszcze cieplutkie są :)

zapraszam na degustacje :):)

Nie myślcie że to przez lenistwo nie dekoruje.....ale po prostu lubię takie golutkie :):) i żeby były MOCNO przyrumienione :):)

Na prośbę ...zamieszczam przepis :

"Baterflajki Halinki"...jaki by kształt ich nie był ;)

70 dkg mąki
3 jajka
1/2 kostki masła
1/2 kostki margaryny
2 cukry waniliowe
łyżeczka proszku do pieczenia
1 szklanka cukru
****
Z mąki, jajek, masła, margaryny, cukrów i proszku do pieczenia wyrabiamy ciasto. Zawijamy w folię i wkłądamy na godzinę do lodówki.
Ciasto rozwałkowujemy na grubość ok 3-4 mm (można je podsypywać mąką) i wykrawamy ciasteczka.
Pieczemy ok 10 minut w temp. 190 stopni.

baskadm

baskadm 2012-12-18

"Baterflaje" były REWELACYJNE, Halinko!!!!!!!!!

baskadm

baskadm 2012-12-18

Te dzisiejsze są z pewnością co najmniej tak samo dobre jak nasze "fotoświrowe" :)))))

funiak

funiak 2012-12-18

czyli po jednym dziennie .....wygladaja apetycznie:)))

gadzina

gadzina 2012-12-18

wyglądają apetycznie............miłego wieczoru

jagoda8

jagoda8 2012-12-18

Halinko takie ciemne to ja bardzo lubię....i dekoracja dla mnie nie potrzebna.
Kochana buziaki przesyłam,pa do jutra:))

maly52

maly52 2012-12-18

Najsmaczniejsze są dla mnie takie troszkę przypalone...

elza100

elza100 2012-12-18

Mniamnuśnie wyglądają ..Proszę zamieść przepis ;-))

rybkag

rybkag 2012-12-19

Uwielbiałam z Babcią piec takie ciasteczka...:))

enio47

enio47 2012-12-19

Pozwolisz Halinko, że nie skorzystam z przepisu, nie mam tyle cierpliwości, pozdrawiam baterflajkowo :)))*

roza50

roza50 2012-12-19

wyglądają apetycznie :))

aam57

aam57 2012-12-19

...z pewnością są pyszne

alicja13

alicja13 2012-12-19

JA tez wole golutkie...Pychota

czes59

czes59 2012-12-19

Dziekuje za przepis.Mam podobny i pierwszy raz w życiu upiekłem ciastka, są twarde. Coś musiałem zrobic nie tak.

sousse

sousse 2012-12-20

Gotowe do skosztowania...

dodaj komentarz

kolejne >