Delicja sero-jabłkowa

Delicja sero-jabłkowa

Ciasto;
1 1/2 kostki margaryny
4 1/2 szkl. mąki
1 1/2 szkl. cukru
3 jajka
2 żółtka
proszek do pieczenia
szczypta soli


Masa serowa;
1/2 kostki margaryny
60 dkg sera
1 szkl. cukru
3 jajka
1 1/2 szkl mleka
cukier waniliowy
budyń duży śmietankowy lub 2 budynie małe

1 1/2 kg jabłek
1 szkl cukru
1 galaretka cytrynowa lub ananasowa

polewa czekoladowa

Ciasto;
Ciasto zarobić i podzielić na 3 części i upiec dzień wcześniej.

Masa serowa;
Ser zmielić. Ubić białka, dodać żółtka i cukier ucierając dodać roztopioną iwystudzoną margarynę , ser i około szklankę mleka. Utarty ser włożyć do garnka
i zagotować ciągle mieszając. 2 budynie rozpuścić w 1/2 szkl mleka i wlać na gorący krem.Włożyć na 1 placek i przykryć drugim. Jabłka obrać i zetrzeć na tarce i dodać około 1 szkl cukru i usmażyć. 1 galaretkę cytrynową lub ananasową wsypać pod koniec smażenia
jabłek iwymieszać. Gorące jabłka włożyć na placek i przykryć następnym plackiem . Na wierzchu polać polewą czekoladową

dodane na fotoforum: