4-5kg.buraków gotować 40min...zetrzeć.
Wywar:
1szkl. octu
1szkl.cukru
3szkl.wody
1łyżeczka soli
1łyżeczka kminku
6 ziarenek ziela angielskiego
10 ziarenek pieprzu
5 ziarenek liści laurowych
Zagotować-przecedzić i wywar wlać do startych buraków,dobrze wymieszać i wkładać do słoiczków.Na wierzch dołożyć plasterek cebuli,zakręcić.Pasteryzować 10 min....Buraczki są pyszne.
ewulka1 2011-12-17
Muszę wypróbować Twój przepis.....:))
dzierla 2011-12-18
▒▒▒▒▒▒▒▒▒★
▒▒▒▒▒▒▒▒◥▀◤
▒▒▒▒▒▒▒◥▀▀▀◤
▒▒▒▒▒◥▀▀▀▀▀▀▀◤
▒◥▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀◤
▒▒▒◥▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀◤
▒▒▒▒▒◥▀▀▀▀▀▀▀◤
▒▒▒▒◥▀▀▀▀▒▀▀▀▀◤
▒▒▒◥▀▀▀▒▒▒▒▒▀▀▀◤
▒▒◥▀▀▒▒▒▒♥▒▒▒▒▀▀◤
▒◥▀▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▀◤
★(—`'*.(—*.¸_¸.* ★ *.¸_¸.*'
—).*'´—)★ MIŁEGO WIECZORKU★
SPOKOJNIUTKIEJ NOCY*
_______★*`***DOBRANOC**