2 ciasta francuskie
25 dkg świeżego szpinaku
cebulka ,czosnek ,sól, pieprz ,śmietana
40 dkg polędwiczek zamarynowanych w przyprawach (jakie kto lubi ,ja użyłam mieszanki cytrynowo ziołowej do kurczaka )
25 dkg serka camembert
na patelni usmażyć drobno posiekaną cebulkę ,dodać kilka ząbków czosnku przeciśniętego przez praskę , 25 dkg świeżego szpinaku .. przyprawić jak kto lubi , można dodać łyżkę śmietany gęstej , lub pół serka camembert
Ciasto pokroić na 6 dużych kwadratów , na każdy wyłożyć łyżkę szpinaku , polędwiczkę zamarynowaną wcześniej w przyprawach i kawałek sera camembert ..jeśli ktoś nie lubi można użyć inny ser np żółty.
Zawinąć roladkę , ciasto piec w/g wskazówek na opakowaniu ciasta .
dodane na fotoforum:
ewulka1 2013-01-10
To musi być pyszne....:))
tokina 2013-01-11
super przepis , jeszcze takiego nie robiłam, na pewno będzie pyszne...