przegryzka na jeden kęs ...
1 dojrzałe awokado
1 limonka
mała cebulka
ząbek czosnku, sól ,tabasco
Awokado wydrążyć , rozgnieść widelcem ,dodać sok z połowy limonki , pół cebulki posiekanej ,ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę .... posolić ,dodać tabasco ,wymieszać pastę
Krewetki królewskie rozmrozić przelewając wrzątkiem ,na patelnię wrzucić masło ,przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku , krewetki , odrobinę natki krótko smażyć ok 3 -4 minuty przekręcając by obie strony były usmażone na koniec posolić do smaku , popieprzyć lub dodać tabasco
grzanki ..chleb tostowy przesmarować masłem z obu stron , zrumienić na patelni
dodane na fotoforum:
lulka1 2013-01-31
hahaha wiem krewetki ..odrażające robale z czułkami hihi
...uwierz mi krewetki duże królewskie dobrze zrobione to niebo w gębie :))
lulka1 2013-01-31
jak Cię przeraża zestaw z krewetką możesz użyć łososia wędzonego też będzie pysznie :))
danka1 2013-02-01
ciekawe danie
Pozdrawiam serdecznie i życze miłego dnia