[28940639]

sajgonki
przepis ..https://www.garnek.pl/bunia/4042647/sajgonki-wg-babcigramolki
Po latach robienia sajgonek uważam ,że nie wolno oszczędzać na papierze ryżowym,kiepski papier zbyt cienki pęka podczas smażenia . Sajgonki po zawinięciu powinny poleżeć by papier wyciągnął z nich wilgoć . Żeby sajgonki były rumiane i chrupiące należy je dwukrotnie obsmażyć . Raz ,po czym wystudzić i następnie tuż przed podaniem do uzyskania złotego koloru i chrupiącej skórki , na ręczniku papierowym odtłuścić .

anad60

anad60 2015-02-01

zjadła bym ja taką....mniam *;*

anita591

anita591 2015-02-01

Pięknie!
Pozdrawiam i życzę cieplutkiej i słonecznej niedzieli!

lissan

lissan 2015-02-01

Kilka razy już robiłam, zjadłabym, kusząco się prezentują:)

hancia

hancia 2015-02-01

Pozdrawiam serdecznie:)))

atiseti

atiseti 2015-02-01

ale pysznosci przygotawałaś !!!!!
re: zdaję sobie sprawę że setery to rasa nie dla wszystkich, ale my z seterami angielskim żyjemy już prawie 30 lat i nie wyobrażamy sobie innej rasy !!!!!
a Zarcia jest włoszką i doskonale wiedzieliśmy na co się decydujemy ......
jednocześnie ona daje nam tyle miłości i radości że .........czekamy na nią bo to bardzo mądra dziewczynka i zawsze wróci szczęśliwa i uśmiechnięta :)))))

dosiak

dosiak 2015-02-01

Toć to wszystko to szaleństwo w kuchni.........alez smakołyki, pozdrawiam :)

lucyrka

lucyrka 2015-02-02

ale sie napracowalas :) impreza na pewno sie udala,pysznosci :)

oli74

oli74 2015-02-08

Ale wyszły wspaniałe:)

hasedi

hasedi 2015-02-08

wyglądają apetycznie ..

dodaj komentarz

kolejne >