sajgonki
przepis ..https://www.garnek.pl/bunia/4042647/sajgonki-wg-babcigramolki
Po latach robienia sajgonek uważam ,że nie wolno oszczędzać na papierze ryżowym,kiepski papier zbyt cienki pęka podczas smażenia . Sajgonki po zawinięciu powinny poleżeć by papier wyciągnął z nich wilgoć . Żeby sajgonki były rumiane i chrupiące należy je dwukrotnie obsmażyć . Raz ,po czym wystudzić i następnie tuż przed podaniem do uzyskania złotego koloru i chrupiącej skórki , na ręczniku papierowym odtłuścić .
lissan 2015-02-01
Kilka razy już robiłam, zjadłabym, kusząco się prezentują:)
atiseti 2015-02-01
ale pysznosci przygotawałaś !!!!!
re: zdaję sobie sprawę że setery to rasa nie dla wszystkich, ale my z seterami angielskim żyjemy już prawie 30 lat i nie wyobrażamy sobie innej rasy !!!!!
a Zarcia jest włoszką i doskonale wiedzieliśmy na co się decydujemy ......
jednocześnie ona daje nam tyle miłości i radości że .........czekamy na nią bo to bardzo mądra dziewczynka i zawsze wróci szczęśliwa i uśmiechnięta :)))))