Kurczaka, starannie umytego, układamy na dnie naczynia, najlepiej szklanego.
Dodajemy goździki, cynamon, a następnie skrapiamy cytryną.
Tak przygotowanego kurczaka zalewamy jedna szklanką wina białego i jedną szklanką wina czerwonego.
Dodajemy 100 ml ginu, 100 ml koniaku, 200 ml Smirnoffa i 50 ml białego rumu.
Potrawy nie musimy poddawać obróbce cieplnej, a kurczaka możliwie szybko wyrzucamy
- bo jest do dupy.
Natomiast sos .......... sos ? Sooooossssss !!! Paluszki lizać !!!
Ach zapomniałabym : kurczaka najpierw należy zabić, bo bydlak wychleje, co tylko się da... ;)
dodane na fotoforum:
dosiak 2009-12-19
Twoje komentarze są rewelacyjne....... uśmiejemy sie czasami do łez :):):). Pozdrawiamy. (A tego sosiku popróbowalibyśmy, oj popróbowaliśmy :).
alicja44 2009-12-19
świetny przepisik Grazynko:)))))))))))))))
Czytam z zaciekawieniem...a tuu prosze jaka fajna końcówka przepisu:P
Tylko,tego kurczaczka aby nie szkoda wyrzucac?..:-)
Co do sosu,to musi byc pyszny!
bogna8 2009-12-19
sosik rewelka, spiłam się,hi,hi :))))))