Kurczak świąteczny

Kurczak świąteczny

Kurczaka, starannie umytego, układamy na dnie naczynia, najlepiej szklanego.
Dodajemy goździki, cynamon, a następnie skrapiamy cytryną.
Tak przygotowanego kurczaka zalewamy jedna szklanką wina białego i jedną szklanką wina czerwonego.
Dodajemy 100 ml ginu, 100 ml koniaku, 200 ml Smirnoffa i 50 ml białego rumu.
Potrawy nie musimy poddawać obróbce cieplnej, a kurczaka możliwie szybko wyrzucamy
- bo jest do dupy.
Natomiast sos .......... sos ? Sooooossssss !!! Paluszki lizać !!!
Ach zapomniałabym : kurczaka najpierw należy zabić, bo bydlak wychleje, co tylko się da... ;)

dodane na fotoforum:

kenaj65

kenaj65 2009-12-19

Dlaczego TERAZ??? Co ja Ci zrobiłem??? :(

lulka1

lulka1 2009-12-19

hehehe masz smaka na mojego kurczaka ?

kenaj65

kenaj65 2009-12-19

Chociaż udeczko, Luleczko!

ewcia87

ewcia87 2009-12-19

kurczak wygląda pysznie ^^
świetny tekst uśmiałam się :D

dosiak

dosiak 2009-12-19

Twoje komentarze są rewelacyjne....... uśmiejemy sie czasami do łez :):):). Pozdrawiamy. (A tego sosiku popróbowalibyśmy, oj popróbowaliśmy :).

alicja44

alicja44 2009-12-19

świetny przepisik Grazynko:)))))))))))))))
Czytam z zaciekawieniem...a tuu prosze jaka fajna końcówka przepisu:P
Tylko,tego kurczaczka aby nie szkoda wyrzucac?..:-)
Co do sosu,to musi byc pyszny!

syla72

syla72 2009-12-19

na pewno palce lizać ten sosik

bogna8

bogna8 2009-12-19

sosik rewelka, spiłam się,hi,hi :))))))

dodaj komentarz

kolejne >