,,Sakiewka Majów,,:)
Sos według Maria57:)
Przepraszam że ci zawracałam głowę o godzinie 23:)
Ps.KOCHAM TĘ ROBOTĘ:)
Po komentarzu Trawnika nie mam wyjścia:)))))
Kawałek schabu ok.120 gram cienko rozbić tylko nie porobić dziur!:)
Płat osolić i opieprzyć.Położyć na nim dużą łyżkę farszu.Farsz zrobiłam z uduszonych pieczarek ,cebulki i tartej marchewki(dla koloru).
Jednak myślę że następnym razem zrobię z pieczarek i sera .W końcu to jest sakiewka i po otworzeniu jej powinno się z niej ,,wylać złoto,,:)
Brzegi płata podnosi się do góry i formuje sakiewkę.Związać ją sparzonym paskiem pora.Oprószyć mąką i zapiec na głębokim tłuszczu we frytkownicy.Przed podaniem musi być jeszcze dopieczona w piekarniku.Najlepiej podlać deczko wodą żeby nie była sucha...
Sos od Marii57
2 spore pory, posiekać cieniutko wszystko białe i trochę zielonego
ugotować w bulionie warzywnym lub czystym rosole,(około 30 min)
jak będzie już miękki zmiksować trochę blenderem i dołożyć 3-4 serki topione (klasyczne zwykłe, czyli bez np szynek, papryki itp) rozpuszczać je na niewielkim ogniu, co chwila mieszając. Doprawić solą (wg uznania) i pieprzem. Dodać słodką śmietankę - gotowe.
I to cała filozofia:)
Jestem otwarta na inne propozycje farszu:)
Smacznego:)
gosia24 2012-12-04
poproszę taka sakiewkę;-)
katka12 2012-12-04
mięsna sakiewka..wygląda ładnie :) ja mam zamiar upiec pstrąga...
irman 2012-12-04
A przepis gdzie ??? ;))
gosik81 2012-12-04
Nocne inspiracje wychodzą najlepiej;)
motyl4 2012-12-04
nie dałaś spróbować,pewnie było pyszne..:)
trawnik 2012-12-04
No chyba sobie jaja robisz Wspólniczko !!!! :))) Jak można takie mniamnuśne smakołyki pokazywać bez dokładnego przepisu !!!! :)) Jeśli nie chcesz bym Cię wywalił z Ulubionych to pisz tu szybko co i jak :)))) Pozdrawiam serdecznie :))))))))) hi hi hi :))) i od razu nadmieniam, że jak masz inne przepisy to się tu chwal Babo Jedna :)))))))))
trawnik 2012-12-04
No teraz to jesteś Moja Ulubiona !!!!!! :)))) A co do tego napadu to wiesz co samemu można zrobić ? :))) Więc spoko jak będzie robota to Ty będziesz o tym wiedzieć pierwsza :)))
A propos:
Cały czas mam remont :))) ha ha ha :)))
spoko 2012-12-04
Ja tu mówię o małych porcyjkach,a tu proszę jaka wielka;)
...pysznie wygląda i pewnie tak smakowało...
tebojan 2012-12-04
Skomplikowane to wszystko ale z wyglądu wierzę, że to jest baaardzo smaczne. Nie powinienem takich obrazów oglądać...
art4u 2012-12-04
na koniec swiata przygotowałaś odpowiednie danie;)
cyntia 2012-12-05
Mniam!
maria57 2012-12-06
nie zrobię u siebie, bo nie robię niczego w głębokim tłuszczu (ze względów ekonomicznych)
gdula 2012-12-09
Mniammm.......