gotowe do gotowania

gotowe do gotowania

przepis
ogórki-odciąć oba końce i pokroić w plastry
cebula-pokroić w krążki
papryka--w paski
marchew--w talarki
ZALEWA:
1 litr woda
1 szklanka ocet
2 łyżki płaskie soli
6 łyżek dobrych cukier
zagotować i gorącą zalewać weki

na 1 wek litrowy daję;
3-4 ziele angielskie
2 listki bobkowe
chrzan
3 ziarna pieprzu
koper
czosnek-2 duże ząbki
gorczycę 1/2 łyżeczki
wszystko daję do weka warstwami i zalewam gorącą zalewą
wycieram słoiczek i pokrywkę do sucha i pasteryzuje 5-7 minut od zagotowania
wykładam obracam słoik-tak stoją do ostudzenia

jadpaw5

jadpaw5 2010-07-23

Jak ja lubię takie widoki! Ale praca ciężka.

halinag

halinag 2010-07-24

śliczne dzięki za przepis

dodaj komentarz

kolejne >