rolada;-przepis na blaszkę do rolad [ bez jednego boku]
5 szt jajka
5 łyżek tortowa
5 łyżek cukier
szczypta proszku do pieczenia
całe jaja i cukier ubić na parze [ ja ubijam na najmniejszym palniku kładąc płytkę]
tak z 10 minut -odstawiam i ubijam jeszcze chwilę
mąkę przesiać z proszkiem dodać do masy
delikatnie połączyć
wyłożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia
piec termoobieg--180--15 minut[ boki odchodzą od blaszki
ściereczkę posypać pudrem wyłożyć ciasto i gorące zwinąć
przekładamy ulubioną masą
ja przełożyłam masą z mleka skondensowanego niesłodzonego z orzechami
gotujesz mleko prosto z puszki z 1 szklanką cukru ,jak się zagotuje wsypać 30 dkg orzechów i pogotować chwilkę - odstawić-- schłodzić i przekładać-masy tej wystarczy na przełożenie 2 rolad
pyszna polecam
dodane na fotoforum:
gabi99 2010-08-17
Fantazyjna roladka