1 puszka mleko skondensowane niesłodzone
4 szt galaretki-każda inny kolor
1 szt mała kremówka [ 250 g ]
2 sztuki białko
2 łyżki puder
2 łyżeczki żelatyny
ciasto można zrobić w tortownicy na biszkopcie dać owoce na wierzch i zalać galaretką
1 masa;
jedną galaretkę rozpuścić w szklance wody
1/2 puszki mleko ubić i ubijając wlewać lekko tężejącą galaretkę
wylewamy na blaszkę lub tortownicę wyłożoną folią--do lodówki
rozpuścić 1 galaretkę- [u mnie zielona] w 1 i 1/2 szklanki wody i zalać połową ptasie mleczko
2 masa;
żelatynę namoczyć-rozpuścić--ostudzić
białka ubić i utrwalić pudrem
kremówkę ubić i ubijając dodać żelatynę i na końcu połączyć z białkami
wyłożyć na ptasie mleczko
po zastygnięciu polać drugą połową
zielonej galaretki
3 masa
robimy tak samo jak pierwszą tylko inny kolor galaretki
po zastygnięciu [ robi się szybko ] polewamy galaretką np. czerwoną rozpuszczoną w 1 i 1/2 szklanki wody
życzę smacznego
polecam
pycha
dodane na fotoforum: