PIECZEŃ Z PIERSI INDYKA.

PIECZEŃ Z PIERSI INDYKA.

CHUDE ZDROWE MIĘSKO A JAKIE SMACZNE.POLECAM.

manka32

manka32 2011-02-15

PIERŚ INDYKA Z SUSZONYMI ŚLIWKAMI

MIĘSKO OCZYŚCIĆ Z BLON ,WYMYĆ ,OSUSZYĆ RĘCZNIKIEM PAPIEROWYM . POPSIKAĆ OCTEM BALSAMICZNYM ,NATRZEĆ PORZĄDNIE VEGETĄ , PIEPRZEM CYTRYNOWYM POKROPIĆ OLEJEM LUB OLIWKĄ .ZOSTAWIĆ NAJLEPIEJ NA NOC .WŁOŻYĆ NA GORĄCY TŁUSZCZ ,SMAŻYĆ LEKKO Z KAZDEJ STRONY ABY BIAŁKO SIĘ ŚCIĘŁO ,PRZYKRYĆ I DUSIĆ DO MIĘKKOŚCI CZAS DUSZENIA, ZALEŻY OD WIELKOŚCI PIERSI INDYCZEJ ,(MOJA BYŁA NIE DUŻA ) ŚLIWKI NAMOCZYĆ NA KILKA MINUT W WODZIE ,I DORZUCIĆ POD KONIEC DUSZENIA .JA PO WYŁĄCZENIU GAZU POSYPUJĘ KOSTKĄ CZOSNKOWĄ KNORRA .PALCE LIZAĆ .SOSIK DOPRAWIAM I ZAGĘSZCZAM MĄKA ZIEMNIACZANĄ JEST LŻEJSZY .

truda35

truda35 2011-02-15

...a jak ładnie i apetycznie podane :)

dodaj komentarz

kolejne >