TU SĄ TRZY RODZAJE KEKSA MIĘSNEGO.

TU SĄ TRZY RODZAJE KEKSA MIĘSNEGO.

TRZY RODZAJE KEKSA MIĘSNEGO PO PRZEKROJENIU .
PAPRYKOWY
GRZYBOWY
BOCZKOWY.

KEKS MIĘSNY LUB KLOPS
2.5 KG UDEK Z INDYKA BEZ SKÓRY
0,5 KG BOCZKU ŚWIEŻEGO
0,3 KG BOCZKU WĘDZONEGO CHUDEGO
1 PAPRYKA CZERWONA
1 PAPRYKA POMARAŃCZOWA
3 KAJZERKI-NAMOCZYĆ
SPORA GARŚĆ PODGRZYBKÓW SUSZONYCH-UGOTOWAĆ
PIEPRZ NATURALNY I ZIOŁOWY ,MAJERANEK ,SÓL, CZOSNEK ,PAPRYKA SLODKA W PROSZKU I TROCHĘ CHILI ,ZIOŁA PROWANSALSKIE,
2 DUŻE CEBULE -USMAŻONE
KILKA ŁYŻEK ,,CYTRYNKI''
WYKONANIE
MIĘSO , BOCZEK ŚWIEŻY ,BUŁKI ,CEBULĘ ZMIELIĆ NA DUŻYCH OCZKACH ,OSOBNO ZMIELIĆ GRZYBY,PAPRYKI POKROIĆ W KOSTKĘ ,BOCZEK WĘDZONY POKROIĆ W PASECZKI.DO MIĘSA DODAĆ PRZYPRAWY I PODZIELIĆ NA TRZY MISECZKI ;DO 1 DODAĆ PAPRYKĘ (SPARZYŁAM),DO 2 DODAĆ GRZYBY ,DO 3 DODAĆ BOCZEK WĘDZONY .WYMIESZAĆ I PRZEŁOŻYĆ DO TRZECH KEKSÓWEK .KAZDY ZNA SWÓJ PIEKARNIK WIĘC NIE PODAJĘ TEMPERATURY .CZAS PONAD GODZINIE .PYCHOTA SMACZNEGO.

kot54

kot54 2011-02-15

Już Cię lubię za te pyszne Keksy.....
Pozdrawiam :)

malako

malako 2011-02-15

tak mi się spodobały te keksy że od razu zabrałam Cię do ulubionych :))

aniajaw

aniajaw 2011-02-15

Pychotka kochana:)

ripper

ripper 2011-02-15

to to musi byc przepyszne :)

lukaszo

lukaszo 2011-02-15

musze sobie zrobić ,,,,,napewno jest pyszne

umila

umila 2011-02-15

smakowite te keksy....
mam pytanko a jajeczek nie dodajesz do nich?

lucesse

lucesse 2011-02-15

Fantastyczne :))

manka32

manka32 2011-02-17

NIE DAWAŁAM JAJEK BO BYŁO SPORO INDYKA A ON TRZYMA ALE JAK PRZEWAŻA WIEPRZOWE MIĘSKO , TO KILKA MOŻNA DAĆ TAK JAK DO MIELONYCH KOTLETÓW.

dodaj komentarz

kolejne >