Fasolka po bretońsku
składniki
* fasola biała 70 dag
* kiełbasa toruńska 1,5 laski
* boczek 15 dag
* cebula 2 szt
* koncentrat pomidorowy 2 puszki
* majeranek 2 łyżeczki
* sól 1 do smaku
* pieprz czarny 1 do smaku
* papryka mielona 1 łyżeczka
Sposób przyrządzenia
Fasolkę dokładnie wypłukać i namoczyć na 10 godzin.. Ugotować w tej samej wodzie do miękkości, pod koniec gotowania posolić. JA TĄ WODĘ ODLEWAM ,DODAJĘ ŚWIEŻEJ.
Boczek pokroić w drobną kostkę i podsmażyć następnie dodać posiekaną cebulę dalej smażąc. Kiełbasę pokroić w kostkę i osobno podsmażyć na patelni.
Do ugotowanej fasolki włożyć boczek z cebulą, kiełbasę, koncentrat pomidorowy, roztarty majeranek i paprykę oraz do smaku sól. Wszystko razem podgotować mieszając.
elza58 2011-02-23
pyszne jedzonko,dość dawno nie było u mnie fasolki,masz rację dobra na mroźne dni.....miłego dnia,pozdawiam.......
aniajaw 2011-02-23
Pyszna fasolka:)
Super popołudnia oraz wieczorku i dobrego humorku mimo mrozu życzę. Gorąco pozdrawiam buziaczka zostawiam :)
kot54 2011-02-23
smaczna.....
Pozdrawiam :)
kot54 2011-02-24
Miłego wieczoru i dobrej nocy życzę :)
aniajaw 2011-02-25
Uroczego wieczorku życzę, samych uśmiechniętych i szczerych przyjaciół przy sobie:) pozdrawiam cieplutko:)
aniajaw 2011-02-26
Życzę milutkiego oraz szalonego weekendu , pełnego radości i
słoneczka w serduszku a także samych pięknych, niezapomnianych chwil:) Pozdrawiam cieplutko:)