CANNELLONI

CANNELLONI

Ruskie cannelloni .



1.2 kg ziemniaków
75 dkg sera białego
4 cebule
2 łyżki smalcu
40 dkg surowego boczku wędzonego
sól
pieprz
1 opakowanie makaronu cannelloni

Obrane i umyte ziemniaki ugotować w osolonej wodzie i odcedzić.Zimne ziemniaki i ser biały przecisnąć przez praskę.Cebule pokroić w grubszą kostkę.Boczek pokroić w kostkę.Na patelni roztopić 1 łyżkę smalcu,dodać połowę pokrojonego boczku i smażyć chwilę.Do boczku dodać połowę pokrojonej cebuli,dalej smażyć,aż cebula i boczek się zrumienią i dodać do ziemniaków z serem.Masę doprawić solą,pieprzem i wymieszać.Na patelni rozgrzać drugą łyżkę smalcu,dodać resztę boczku i przesmażyć.Do boczku dodać resztę cebuli i smażyć aż boczek z cebulą się zrumienią.Makaron cannelloni ugotować na pół miękko w osolonej wodzie,odcedzić i przelać zimną wodą.Każdą rurkę nadziewać ruskim farszem i układać w naczyniu żaroodpornym.Na wierzch wyłożyć boczek z cebulką razem z tłuszczem i zapiekać przez 15 minut w piekarniku nagrzanym do 190 stopni C.Smacznego!

lila08

lila08 2011-05-28

ooo...super pomysł :)
pozdrowionka :)

danka1

danka1 2011-05-28

takiego nadzienia jeszcze nie robiłam

beata3

beata3 2011-05-29

MIŁEJ SŁONECZNEJ NIEDZIELI ŻYCZĘ POZDRAWIAM

jania81

jania81 2011-05-29

w taki sposób ruskich jeszcze nie jadłam... więc chyba warto skorzystać z przepisu:)) pozdrawiam cieplutko:))

lilka70

lilka70 2011-06-03

`♥.♥´¨MILUTKIEGO
¸.•´¸.•♥´¨♥ღWIECZORKU,
♥ღ ♥CUDOWNYCH SNÓW.
♥.♥DOBRANOC...

matka50

matka50 2011-06-04

DOBRANOC I BUZIAKA NA NOC -MIŁEJ NOCY:)))

irenaaa

irenaaa 2011-06-06

Pozdrawiam serdecznie

dodaj komentarz

kolejne >