TWARDE KLAPSY OBRANE ZALEWAM WODĄ I DODAJĘ 4 ŁYŻKI CUKRU .ZAKRĘCAM .WKŁADAM DO GARA Z ZIMNĄ WODĄ OD ZAGOTOWANIA 5-7 MINUT GOTUJĘ ,WYCIĄGAM ,ODWRACAM I PRZYKRYWAM RĘCZNIKIEM .ZIMĄ MOŻNA PO CHRUPAĆ .KTO LUBI MOŻE DODAĆ GOŻDZIKI LUB CUKIER CYNAMONOWY.
stasia8 2011-08-21
Gruszeczki robię tak samo u mnie nie lubią z goździkami...ewentualnie może być cukier waniliowy...dobre są przygotowane w ten sam sposób z garścią aronii...kompot ma wtedy czerwony kolor a gruszki nabierają różowego koloru...
xmarcox 2011-08-21
Moje ulubione gruchy...:)
kot54 2011-08-23
Robiłam kiedyś podobnie i dawałam goździki i cynamonowy cukier.
Te wyglądają pięknie w słojach....:))