Nie mylić caponty z leczo, bo to zupelnie coś innego ! Po pierwsze podstawwym warzywem jest baklażan, po drugie w caponacie są tylko warzywa, po trzecie każde z ważywdusi się oddzielnie. Mila koleżanka z Sycylii może to potwirdzić i coś od sibie dodać. Jest pyszna zrówno na cieplo jak i na zimno.
dodane na fotoforum:
alice51 2011-07-03
Za wczoraj,za dziś... każdym czułym serca uderzeniem i każdym z niego płynącym życzeniem szczęścia i codziennej radości wraz ze słowami największej wdzięczności za wszystkie wpisy i starania składam Ci dzisiaj podziękowania!!! ..♥°“˜¨¨¯♥¯¨¨˜“°♥..♥°“˜¨¨¯♥¯¨¨ *”~~”*°•.
eliszka 2011-07-04
własnie troche o tym daniu poczytałam i na pewno je zrobię..niby podobne do innych , a jednak ,,diabeł tkwi w szczegółach " :) Pozdrawiam :)
beatula 2011-07-06
Jeszcze nie jadłam caponaty - mimo, ze czytałam przepisy :-). Chciałam tylko dodać, że w prawdziwym, węgierskim leczo są tylko warzywa! Dodawanie kiełbasy, parówek itp., to polska specjalność :-).