Dzisiejszy obiad: pasta typu bucatini z pesto, wedzonym lososiem, kaparami i suszonymi pomidorami.
dodane na fotoforum:
gotujmy 2010-02-18
No właśnie kapary....mam pytanko jaki mają smak?
maxmen 2010-02-18
Makaron bucatini jest świetny...;-)
Hahaha... tylko nie da się go tak wciągać...(wsysać) jak zwykłe spaghetti... wszystko przez tą dziurkę jak w słomce...;-)))
margoku 2010-02-19
Kapary najczesciej mozna spotkac w zalewie lekko winno-octowej, badz tez w samej soli. Ja w kuchni stosuje te w zalewie. Sa intensywne w smaku, troszeczke slone. Daja potrawom wyrazisty smak. Przypominaja troszeczke chrzan, czarny pieprz.
Na pewno nalezy je dodawac do potraw juz po ugotowaniu, czy duszeniu, zeby nie stracily swojego aromatu i smaku.
gotujmy 2010-02-19
Ok dziękuję za odpowiedz. Bałam się ,zęby nie były podobne w smaku do oliwek. Chce je zastosować do sosu musztardowego. Pozdrawiam
cuisine 2010-02-19
Ja najczęściej kupuję takie w słonej zalewie - pyszne do spaghetti, sałatek, past i kanapek :)
margoku 2010-02-19
Cusine ! Tutaj mozna spotkac marynowane (w sloiczku) takie duze, ktòre sluza jako antipasto ! Pycha!
"Według medycyny ludowej, jedzenie kaparów może pomóc w leczeniu impotencji u mężczyzn.":)