Spaghetti alle vongole veraci - danie neapolitanskie
Nasz dzisiejeszy, piatkowy obiadek. :)
dodane na fotoforum:
motek 2010-02-19
Nie dość że smaczne to jeszcze pięknie wygląda!
gotujmy 2010-02-19
Ładnie wygląda,
smacznego
cuisine 2010-02-19
A muszelki chrupiące zapewne ... ;)))
Żartuję oczywiście - szczerze Ci zazdroszczę tych wszystkich świeżych warzywek i frutti di mare :)
Serdecznie pozdrawiam :)
ewka67 2010-03-22
A zdradzisz jakich przypraw używasz do tego dania....))
margoku 2010-03-22
Ewo ! Vongole same w sobie maja taki niepowtarzalny smak, ze przypraw sie nie daje. Smak podkresla jedynie troche ostrego pepperoncino, posiekany czosnek i natka pietruszki, zamiast pepperoncino mozna dac czarny pieprz.