Jagoda Kamczacka
Suchodrzew jadalny, nazywany jest jagodą kamczacką. Krzew wyrasta do wysokości około 1 m. Ma niewielkie wymagania glebowe, choć najlepiej owocuje na żyznych, wilgotnych glebach w pełnym słońcu. Jest odporny na duże spadki temperatury i choroby. Owocowanie rozpoczyna się już w kolejnym sezonie po posadzeniu roślin. W trzecim roku osiąga już obfite plony. Owoce jagody kamczackiej przypominają wydłużone jagody borówki wysokiej, dojrzewają już w ostatniej dekadzie maja. Nadają się do bezpośredniego spożycia, jak również na przetwory oraz mrożenia.
evita 2016-04-23
Jakąś ilość do posmakowania będziesz miała Marysiu...
Serca pełnego radości... słońca na niebie...
Wspaniałego dnia... pozdrawiam serdecznie... :)
danka52 2016-04-23
Pięknie kwitnie
Pozdrawiam Miłego Wieczorku
halinag 2016-04-26
Owoce mają szerokie zastosowanie zdrowotne...
posiadają właściwości przeciwutleniające, wzmacniające naczynia krwionośne oraz antyseptyczne.
Powodują one również usuwanie z organizmu człowieka toksyn i metali ciężkich. Przez to zmniejszają ryzyko rozwoju chorób nowotworowych.
Bardzo dobry zakup Marysiu...niech obficie owocują na drugi rok:))