może się skusisz i zrobisz w tym roku

może się skusisz i zrobisz w tym roku

co to takiego, dowiesz się przechodząc do następnego zdjęca

robilam sama wg tego przepisu 4 czy 5 lat temu, w tym roku chyba znów zrobię

mimozka

mimozka 2018-09-17

Marysiu , kiedykolwiek mówię , że jedzenie jabłek jest tanie i skarbem dla naszego zdrowia , odpowiadają : Jabłka ... no wiesz co , chyba nie wiesz co mówisz !? Wiem co mówiłam , te osoby są młodsze ode mnie 10 , 15 lat , a wyglądają jak moje prababcie ! Każdego roku suszę ogromne ilości jabłek . Wszystkie moje dzieci uwielbiają ! Kompotów i żadnych innych przetworów z jabłek nie robię !

ewjo66

ewjo66 2018-09-18

jedynym problemem jest to, że nie mam gdzie tego trzymać przez czas fermentacji...ma za mikroskopijna kuchnię i muszki octówki by mi ją chyba zdewastowały albo wyniosły :-))))

agat33

agat33 2018-09-18

Ocet jabłkowy używam ale sama nigdy nie robiłam. Kupuję ocet bio jest ok, ale własny to jest to!

reni51

reni51 2018-09-18

ja nie robiłam nigdy ale moja kuzynka robi.

maria10

maria10 2018-09-18

.... ja mało gotuję więc nie robię własnego octu..... używam dużo cytryn:))))

asiao

asiao 2018-09-19

Fajnie, tylko skąd brać na to czas?

jokam

jokam 2018-09-24

uuu...
nie da rady...
mam śliną alergię na jabłka...
aż strach się bać, bo te owoce wywołują u mnie silny obrzęk krtani...

(komentarze wyłączone)