Tort czekoladowy

Tort czekoladowy

SKŁADNIKI:
Biszkopt: 5 jajek 1 szklanka cukru 1/2 szklanki maki pszennej 1/2 szklanki maki ziemniaczanej 1 lyzeczka proszku do pieczenia Krem 200 gram masla 3 zoltka 3/4 szklanki cukru 100 gram ciemnej czekolady Poncz: 1 szklanka zaparzonej herbaty 1 lyzka cukru sok z cytryny 2 lyzki rumu
PRZYGOTOWANIE:
Biszkopt: Jajka ubic z cukrem na parze na gesta puszysta mase.Zdjac z ognia,przestudzic.Wymieszac ze stopniowo dodawana maka i proszkiem do pieczenia.Ciasto przelozyc do wysmarowanej tluszczem i posypanej bulka tarta tortownicy.Piec w temp.180°C przez 30 minut. Krem: Maslo utrzec do bialosci.Zoltka i cukier utrzec z roztopiona i przestudzona czekolada,polaczyc z maslem. Poncz: Wszytskie skladniki wymieszac. Ostudzony biszkopt przekroic na trzy czesci i nasaczyc ponczem.Jeden krazek ciasta posmarowac kremem nakryc drugim krazkiem,posmarowac druga porcja kremu,nakryc pozostalym krazkiem biszkoptowym.Pozostalym kremem posmarowac wierzch i boki tortu.Udekorowac wedlug uznania

irena77

irena77 2011-02-11

Witaj
Miło czyta się komentarze Toje ślicznie dziękuję za te opowieści wodnik na kanapce powinien siedzieć, lecz to co trzyma w dłoniach przeciążyło go. Za Twoje zdrowie wypiłam i ja i teraz do kawki torcika skubnę ach dziękuję pychotka mniam , mniam .
Miłego weekendu życzę Tobie ja .
Pozdrawiam wiosennie .

dodaj komentarz

kolejne >