ROLADKI Z INDYKA ZE SZPINAKIEM

ROLADKI Z INDYKA ZE SZPINAKIEM

Składniki:
0,5 kg świeżego szpinaku
5 ząbków czosnku
piersi z indyka
bryndza
olej,masło
pieprz,sól
słodka czerwona papryka
Świeżutki szpinaczek obrałam, umyłam i zblanszowałam na patelni.
Dodałam do niego odrobinę masła,pięć ząbków startego czosnku,
sól,pieprz i chwilę jeszcze smażyłam go na patelni.
Piersi indyka pokroiłam na plastry i cieniutko rozklepałam.
Posoliłam je,posypałam pieprzem,czosnkiem i słodką papryką.
Nakładałam szpinak na mięso ale nie na całe, tylko na środku.
Na niego ułożyłam po dwa plasterki bryndzy.
Zwinęłam je i spięłam wykałaczkam.
Smażyłam na grillowej patelni skropionej olejem.
Prawda ,że proste? Smacznego!

dodane na fotoforum: