Co kupić
15 g kaparów
100 g sera feta
sól morska
pieprz
starta skórka z 1 cytryny ekologicznej
500 g sznycli z piersi indyka
120 g pieczonej papryki
wykałaczki, folia spożywcza, aluminiowa tacka grillowa
Jak zrobić
poziom: łatwy porcji: 6 czas: 45min
Przygotowanie
Wykałaczki moczymy w zimnej wodzie. Kapary osączamy i siekamy. Fetę ścieramy na drobno, oba składniki mieszamy, doprawiamy solą, pieprzem i skórką cytryny. Pierś indyka myjemy, osuszamy i rozbijamy przez folię na płasko, ewentualnie kroimy wzdłuż na pół. Smarujemy kremem z kaparami.
Paprykę osączamy, kroimy wzdłuż na cienkie paski, układamy na kotletach i zwijamy je w poprzek. Spinamy osączonymi wykałaczkami. Roladki grillujemy na rozgrzanym grillu na aluminiowej tacce grillowej ok. 20 minut, od czasu do czasu obracając.