0,60kg pigwy [bez nasion]
1kg cukru
1 łyżka miodu
[rozdrobnioną pigwę bez nasion przesypujemy cukrem i dodajemy miód
po 2 tygodniach dodać
1/2 litra spirytusu
1/2 litra wódki czystej
1 szklankę wody przegotowanej
minimum 1 miesiąc w ciemnym miejscu
super nalewka do dzieła
ja zrobiłam z 2 porcji:)))
dodane na fotoforum:
czupi14 2009-10-28
Ula co ja będe robic nalewke,ja poprostu jade do Ciebie na gotową,,...Oj bedzie ,będzie.......!Pozdrawiam
andzia58 2009-10-29
.........................musi byc rozdrobniona?? nie pasuje mi przecedzanie pozniej ;-))
marysie 2009-10-29
Nigdy nie pilam takiej:)
Ja robie z zielonych orzechow,z miety:)
Oraz bardzo lecznicza na zoladek z szalwi,kopru i miety-
bardzo pomaga na nadkwasote:)
Pozdrawiam cieplutko!
hary55 2009-10-29
Napewno smaczna jest zaprosisz mnie. Pozdrawiam.
hzero44 2009-10-29
tez zrobilem,,,naprawde fajna sprawa taka naleweczka,,
pozdrawiam:)
reniuska 2009-10-29
Witam!!!
Życzę wspaniałego dnia pomimo że jest że jest pochmurnie
Pozdrawiam
biastel 2009-10-30
Jest juz 0:34 w nocy i ja dalej nie rozumię: to Barosca została ludożerką pigwową?
(komentarze wyłączone)