z jabłek i ciasta francuskiego :))
jabłka z czerwoną skórką pokroić w cieńkie plasterki, wodę zagotować z 1,5 łyżki cukru i sokiem z połowy cytryny, do wrzątku wrzucić plastry jabłek i trzymać pod przykryciem około 3-4 minuty, odcedzić. Ciasto francuskie podziielić na 2,5 centymetrowe pasy, każdy posypać odrobiną cukru i cynamonu, jabłka układać na plastry ciasta i zawijamy, włożyłam je do foremek papierowych do mufinek a potem do mufinkowej formy silikonowej, piec 30 minut w 180 stopniach :)
wyszło mi 9 sztuk z jednej porcji kupnego ciasta francuskiego...
dodane na fotoforum:
vinadi2 2016-01-10
Ale nas rozpieszczasz Małgosiu.........:)
deniska 2016-01-10
Cóż za apetyczny wspaniały widok...Masz pomysły...
Pozdrawiam ,życzę pięknego i spokojnego
wieczoru i zasłużonego odpoczynku…
anad60 2016-01-10
piękne...też chcę zrobić ale się boje za nie zabrać *;*
Twoje cudne i jak apetycznie wyglądają !!!
maniek1 2016-01-10
⊱❤⊰.Miłego wieczorka Niedzielnego żγcze:))
► http://angelsms.pl/misiek/138168.html ◄
☆★☆.Dobranoc.☆★☆
tenia45 2016-01-10
Sliczne i na pewno bardzo smaczne rozyczki...
Samych cudownych chwil na wieczór i na nowy
tydzień życzę Tobie... Sercem Pozdrawiam..
Dobranoc.:)