dziecinnie prosty przepis i nie koniecznie tuczące
Składniki:
jabłka kilka sztuk
3 jajka
1/2 szklanki cukru kryształu
1/2 szklanki mąki
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
olej do smażenia
Wykonanie:
Ubić sztywną pianę z białek. Dalej ubijając dodać stopniowo cukier i po jednym żółtku, na końcu dodać mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia.
Jabłka obrać pokroić w plastry i wyciąć z nich środek (macie na fotce). Krążki zanurzać w cieście, kłaść na rozgrzany olej i smażyć z obydwu stron. Uwaga pilnować bo można przypalić. W sam raz dla żarłocznej rodzinki na zimowe dni.
SMACZNEGO :)
dodane na fotoforum:
isia222 2009-02-28
pychota, ja czasem robiłam z jabłkami porkojonymi w kostę, ale twój przepis wygląda ciekawiej