Karpatka

Karpatka

Ciasto super urosło jak nigdy. Na imieniny mojej mamy
Ciasto:
1 szklanka wody
1/2 kostki margaryny
4-5 jaj w zależności od wielkości :)
1 szklanka mąki

Zagotować wodę z margaryną, dodać mąkę i dalej gotować, rozcierając masę. Po dokładnym jej wystudzeniu wbijać po jednym jajku i miksować ok.5 min. aż uzyskamy jednolitą, gładką konsystencję. Ciasto podzielić na dwie części i rozprowadzić każdą z nich na wysmarowanej tłuszczem blasze.. Piec w 200 C do uzyskania złotego koloru (ok 30min.) Po ostygnięciu przełożyć kremem.

Krem najlepiej kupić w torebce z Delecty ale ten do którego dodaje się margarynę.

PYCHA
SMACZNEGO

dodane na fotoforum:

ania71

ania71 2009-02-09

od oglądania tych fotek tylko ślinka mi cieknie...

katlejn

katlejn 2009-02-18

CHYBA UMRĘ.... TO JEST MOJE UKOCHANE CIASTO !
NAJULUBIEŃSZE ZE WSZYSTKICH !
MAM TERAZ TAKĄ OCHOTĘ, ŻE PADNĘ !
Oglądając Twoje wypieki żałuję, że nie dorobiłam się piekarnika... eh

alusi

alusi 2009-09-11

istne cudo!!! kradne ten przepis;))upiekę na niedziele:)) pozdrawiam

theresa

theresa 2009-10-01

Powiem Ci zeby ciasto dobrze wyroslo w takie gorki i dolinki musi byc grubo margaryna blacha posmarowana....i to jest ten sekret,bo inaczej bedzie plaski.

meggie

meggie 2009-10-02

Dzięki za podpowiedź. Chociaż mi zawsze nie wiedzieć czemu ładnie wyrasta cisto. :)

dodaj komentarz

kolejne >