leczo z cukinii
6 cukinii
6 papryk kolorowych
1/2 kg cebuli
ogórek kiszony albo konserwowy wg uznania 2 słoiki 0.9l
3 liście laurowe
3 ziela angielskie
7-8 ziarenek pieprzu
słoik koncentratu 0.9l
Cebulę pokroić w półplasterki podsmarzyć, paprykę pokroić w kostkę, ogórka też w kostkę. Cukinię obrać wydrążyć środki ( ja środki wywalam) pokroić w kostkę ale dość dużą.
Połączyć cebulę, paprykę i ogórka podsmażyc dodać cukinię i wszystko podsmażać dodać koncentrat i przyprawy.
Cukinia musi pozostac lekko twarda.
dodać sól, pieprz do smaku ja dodaję czuprycę pikantną jeszcze jeśli ktoś niema może być bazylia, papryka.
Przekładac ciepłe do sloików, pasteryzować 10min.
Zimą pycha dodać podsmażoną kiełbaskę i życzę smacznego