Biszkopt z 4 jaj ciemny, 2 paczki biszkoptów okrągłych, kawa rozpuszczalna, 100mnl wódki lub amaretto, 0,7 litra kremówki, 3 serki homogenizowane lub 0,5kg sera mascarpone,3 łyżki cukru pudru, 3 stabilizatory do śmietany(mixy)kakao. Bszkopt zkropić ponczem zrobionym ze szklanki mocnej kawy i alkoholu.Smietane ubic ze stabilizatorami i cukrem pudrem, odłorzyc 2-3 łyżki , do reszty dodać serki lub ser mascarpone i dobrze wymieszać, wyłorzyc na biszkopt. Biszkopciki zanurzać w ponczu i układac na cieście, obficie posypać kakao i udekorować pozostałą śmietanką. Smacznego.
dodane na fotoforum:
maria62 2009-06-15
Znam tiramisu robię troch,e inaczej, dodaję śmietanę 30% i sam serek mascarpone, ale ten tez wykorzystam.