opakowanie ciasta francuskiego
3 parówki bez osłonek
5 dag sera żółtego
jajko
Rozłożone ciasto smarujemy rozbełtanym białkiem i posypujemy startym serem.
Delikatnie wałkujemy aby ser się przykleił do ciasta.Po obu stronach ciasta układamy parówki i zawijamy je do środka Kroimy na plastry o grubości około 1,5 cm.
Układamy na blasze i smarujemy żółtkiem
Pieczemy około 20 minut w 180 stopniach.Smacznego:)
jania81 2012-02-09
fajne i proste...dzięki za pomysł na kolacje:))
Pozdrawiam i miłego wieczoru:)
u mnie jest -13, ale wieje i śnieg sypie;/
beata3 2012-02-09
Miłego wieczorku spokojnej nocy..
magdabo 2012-02-10
Orginalny pomysł , muszę iść za Twoim pomysłem ... pozdrawiam miło !
kot54 2012-02-10
apetycznie .....:)
annorl1 2012-02-12
uwielbiam! tylko ja zawsze parówki robię w cieście drożdżowym, ale kiedyś może odważę się na francuskie?