5 kg ogórków
1/2 kg cebuli
1/2 kg marchwi
Zalewa:
1 szkl oleju
1 szkl octu
2 szkl cukru
3 łyżki soli
1 łyżka pieprzu ziarnistego
pęczek koperku
Ogórki dokładnie umyć. Obrać ze skórki i pokroić w listki. Można też część ogórków pokroić razem ze skórką. Marchewkę zetrzeć na tarce jarzynowej, dodać pokrojony koperek cebulę pokroić,
Wymieszać warzywa razem ze składnikami zalewy i odstawić
na 2-3 godziny. Należy mieszać sałatkę co jakiś czas.
Następnie nałożyć sałatkę razem z powstałym sokiem do słoików. Pasteryzować ok. 30 minut.
szaman1 2012-07-28
Miłego popołudnia , słoneczka nie życzę bo jest go dużo . Życzę wszystkiego dobrego. Pozdrawiam :))))))))))
diaboli 2015-09-11
Jest prosta i szybko się nią robi ale smak "niebo w gębie" pierwszy raz zrobiłam przed chwilką i już musiałam zamiast w jeden słoik więcej podać do obiadu :) PYCHOTA :)))