Rewelacja
1 kg mąki
1 kg ziemniaków gotowanych (przemielonych przez maszynkę)
6 łyżek cukru
6 żółtek
1/2 kostki margaryny
1 szklanka mleka
10 dkg drożdzy
cukier waniliowy
sól do smaku
Margarynę roztopić z mlekiem,gdy przestygnie dodać drożdże i rozmieszać.Żółtka utrzeć z cukrem i z cukrem waniliowym.Następnie połączyć ze sobą wszystkie składniki.Wyrobić ciasto.Formować małe kulki z dźemem w środku.Smażyć w głębokim oleju na złoty kolor.Ziemniaki powodują,że pączki utrzymują wilgoć,nie wysychają i są świeże przez kilka dni
dodane na fotoforum:
mis20 2015-01-27
ale piękne pączusie...mniammm-:)) słodko Cie pozdrawiam-)
oliwkaa 2015-02-12
Nigdy takich nie robiłam i cały czas sie zastanawiam po co te ziemniaki ?
magdabo 2015-02-17
Pychotka , robię je od początku gdy jestem na Garnku ...