1 słoik selera konserwowego
1 puszka kukurydzy konserwowej
1 puszka ananasów
30 dag szynki (konserwowa lub według uznania)
4 jajka, ugotowane na twardo
20 dag sera żółtego
majonez ( ilość według uznania)
Seler, kukurydzę i ananas odsączamy z zalewy. Seler kroimy na mniejsze kawałki.
Szynkę i ananas kroimy w kostkę. Wrzucamy wszystko do dużej miski.
Jajka obieramy, ścieramy na tarce o grubych oczkach. Ser również ścieramy. Dodajemy do miski.
Dodajemy majonez i wszystko dokładnie mieszamy. Sałatkę wstawiamy do lodówki.
eleonor 2018-12-17
Też taką lubię
prince8 2018-12-17
Ale musi byc smacznaaa ...;)
tessub 2018-12-17
u mnie nazywa się SAŁATKA KRÓLEWSKA. W pierwszej wersji była układana warstwowo w szklanej misce z dodatkiem marchwi konserwowej ciętej tak jak seler ale przez wygodę robię tak jak Ty i też pysznie smakuje ;)