a tak wyglądały po upieczeniu

a tak wyglądały po upieczeniu

marttom

marttom 2008-05-05

Poproszę o przepis!!!Tak apetycznie wyglądają;-)))

angelik

angelik 2008-05-05

Mniam mniam w sam raz apetyczne na śniadanko.

marttom

marttom 2008-05-05

Mi nigdy tak jeszcze nie urosły.....czekam z niecierpliwością na przepis;-)))

milka83

milka83 2008-05-05

ależ proszę bardzo przepis:
1kg mąki
5-6 jaj
1 szklanka mleka ciepłego
1 kostka stopionego masła
cukier waniliowy
zapach waniliowy lub cytrynowy
rozczyn drożdżowy (10 dkg drożdży, 3 łyżeczki cukru, troszkę ciepłego mleka)
1,5 szklanki cukru

zrobić rozczyn drożdżowy, pozostawić do wyrośnięcia
do misy wsypać makę dodać wszystkie składniki oprócz masła, wyrośnięty rozczyn wymieszkać, jak się połączą dodawać stopniowo stopione masło i wyrabiać aż ciasto zacznie odchodzić od ręki, w razie potrzeby nalezy dodać mąki lub mleka zależy jak wyszło ciasto.
Gotowe odstawić do wyrosnięcia a potem podzielić ciasto na części i wałkować koła o grubości 1 cm pokroić koło na 8 części (aby wyszły trójkąty) na szeroki brzeg nałożyć marmoladę, ser lub mak co kto woli i zwijać, posmarować roząconym jajem i posypać kruszonką (100gram masła roztopionego, 200 gram mąki i 100 gram cukru pudru - zmieszkać) położyć na blsze do wyrośnięcia, piec w 190 stopniach

smacznego :)

marttom

marttom 2008-05-05

O dziekuje bardzo!!!!! pozdrawiam

juta80

juta80 2008-05-05

MNIAM , MNIAM MILKA ALE SMAKA NAROBIŁAŚ WSZYSTKIM.
tAK JAK TYM WCZORAJSZYM GRILLEM

milka83

milka83 2008-05-05

Justynko na następne spotkanko zrobię dla was takie rogaliki :) buziaki :*

dorota80

dorota80 2008-05-06

Ja już się nie moge doczekać........ ślina po pas normalnie :D:D

jan07

jan07 2008-05-06

Mniam...milka, ale smaka robisz..Schrupałabym je razem z blachą!!Kiedy robimy spotkanko??

annnika

annnika 2008-05-08

o rany slinka ociekła:)

kasia9

kasia9 2008-05-17

a ja dziękuję za przepis na te pysznie wyglądające rogaliki!!!

dodaj komentarz

kolejne >