Schab-wędlinka do chleba

Schab-wędlinka do chleba

Przepis znalazłam gdzieś na blogu kulinarnym.Pyszna warto wypróbować.
2 kg schabu bez kości
2,5 litra wody
2 liście laurowe
3 kulki ziela angielskiego
1 łyżeczka majeranku
1 łyżeczka pieprzu
1 łyżka cukru
4 ząbki czosnku
1/3 szklanki soli
2łyżki majonezu
Wodę wlać do garnka,do wody dodać wszystkie przyprawy ,majonez i czosnek.
Zagotujemy wszystko i pozostawiamy do wystygnięcia.Do zimnej wody włożyć schab i doprowadzić do wrzenia.Gotować 5 minut.Odstawić na całą noc do wystygnięcia w garnku.Następnego dnia znowu doprowadzić do wrzenia i gotować 5 minut.Odstawić garnek i pozostawić w zalewie do ostudzenia .Gotową wędlinę wyjmujemy z zalewy osuszamy i zajadamy.Pyszna!!!

dodane na fotoforum:

lonicera

lonicera 2011-11-20

coz to za pysznosci???mniam

lilka70

lilka70 2011-11-20

Pyszności:))
można prosić o przepis

eluczka

eluczka 2011-11-20

Dzięki za przepis, na pewno wypróbuję. Miłego popołudnia:)))

beata3

beata3 2011-11-20

,.◯•════•◯♥-¯-`♥◯•════•◯
✿ DZIEŃ DOBRY<wykrzyknik>!✿

◯•════•◯♥-¯-`♥◯•════•◯
♥ Uśmiechniętego dnia życzę
♥ Nawet gdy pochmurno i pada.
♥ Słonka w serduszku nawet wtedy
♥ Gdy brak go na niebie.
♥ I chichotków radosnych
♥ I tęczy na niebie
♥ Wszystkiego co najlepsze
♥ Niech dziś spotka Ciebie
♥ Bo ja po prostu lubię Ciebie

majka59

majka59 2011-11-20

Przepyszne . Robię tak samo już od kilku lat i wciąż przybywa chętnych na tę wędlinkę :). Pozdrawiam.

beagra

beagra 2011-11-20

SMAKOWITY! DZIĘKUJĘ ZA PRZEPIS....JUTRO PRÓBUJĘ ZROBIĆ TAKI SCHABIK...:))POZDRAWIAM

krynia2

krynia2 2011-11-20

Pieknie wygladaja plastry schabiku..........napewno pyszna...........warto spróbować............pozdrawiam.

laura5

laura5 2011-11-21

Troszkę zimno się zrobiło. Czas więc na gorącą kawę. Pozdrawiamy, miłego i pogodnego dnia życzymy.

laura5

laura5 2011-11-24

**POZDRAWIAM CIEPLUTKO***

anina

anina 2011-11-30

Wygląda wyśmienicie .Moja rodzinka uwielbia takie przysmaki,zamiast sklepowych ...Dzięki za przepis ,właśnie zaczynam go dziś....Cieplutko pozdrawiam:))

wiga50

wiga50 2011-12-10

Wygląda smakowicie, ale czy jest miękka po tak krótkim gotowaniu?
Pozdrawiam serdecznie:)

misiabe

misiabe 2011-12-15

Jest akurat. Nie za twarda dobrze się kroi i nie kruszy się

baygel1

baygel1 2011-12-29

Zrobiłam na święta ,pycha.Teraz robie na Nowy Rok. I w ogóle będę ją robic częściej ,bo jest smaczniejsza niż to co w sklepie!pozdrawiam.

lucija

lucija 2012-01-14

Super mięsko, dziękuję za przepis. Wpisane w menu domowe :))
Pozdrawiam cieplutko :)

micha3

micha3 2012-01-17

Super przepis...

dodaj komentarz

kolejne >