Składniki:
2 szkl. mąki
1 szkl. mleka
1 szkl. cukru
1/2 kostki margaryny
1 jajko
2 łyżki dżemu
proszek do pieczenia
1/2 łyżeczki cynamonu
kakao
Margarynę, jajo, cukier, dżem utrzeć mikserem na gładką masę.
Dodać cynamon, kakao, mąkę, mleko i proszek do pieczenia.
Do babki można dodać rodzynki lub posiekane orzechy.
Ciasto wylać do formy i piec ok. 40 min.
Na zdjęciu babka jest dwu kolorowa, ciasto podzieliłam na 2 części, białą i ciemną z kakaem.
Babka wg. przepisu wychodzi ciemna i dlatego się nazywa górnicza.
SMACZNEGO I CZĘSTUJCIE SIĘ !!!!!
dodane na fotoforum:
urszula 2009-04-23
Jami jami jak pysznie wyglada:)
Milego dnia..Pozdrawiam:)