pieczona karkówka,pieczony kabaczek,gotowana kukurydza i oczywiście szpinak z dduuużżą ilością czosnku.
Taka wersja dla alergika ,czyli mnie
przepis na szpinak:
pęczek szpinaku
łyżka masła
4-6 ząbków czosnku(wedle gustu,ja lubie dużo)
1/2 kostki topionego serka,lub 3 plasterki topionego
Szpinak dokładnie wypłukać i pokroić. Zagotować niewielką ilość wody ,wrzucić pokrojony szpinak,gotować ok.1minuty.
odcedzić
Na patelni rozgrzać masło ,dodać połowe posiekanego czosnku i lekko poddusić pod przykryciem ok 2 minut
dodać obgotowany szpinak i drugą część czosnku dusić kolejne 2 minuty,aby zabielić dodać serek topiony.Należy cały czas mieszać aż do roztopienia serka.
Z jednego pęczka wychodzą mi 2 porcje.
dodane na fotoforum:
krusz1 2009-01-20
Witaj Madziu :) Zgłodniałam i zaraz lecę do kuchni! Otworzę sobie puszkę z kukurydzą ! Bardzo lubię kukurydzę :) A to zielone to szpinak? Też lubię:)
krusz1 2009-01-20
O! dopiero teraz przeczytałam - ja nie alergik - ale wsztstko z chęcia mogłabym wrąbać !
dana057 2009-01-20
czemus cynk nie dala ,ze tak dobrze karmisz, juz bym tam byla;-))
catrin30 2009-01-20
ooooo właśnie, przypomniałam sobie, że czas coś wszamać
medii 2009-01-20
Nic tak nie wzmacnia człowieka, jak okazane mu zaufanie.
bunia 2009-01-21
Uwielbiam szpinak - tylko ,że wszyscy lubią cały , a ja tą zieloną ,,glajzdykę " zmorę dzieciństwa .Nie wiem czemu tak jest - zupy szczawiowej z krojonego szczawiu też nie robię ( musi być mielony ).A na twój szpinaczek to bym się skusiła - doprawiony fantastycznie.
elfik4 2009-01-21
Witaj Magdziu...pyszne jedzonko u Ciebie..
A ten szpinak tak zrobiony u Ciebie.....może jest bardziej ...zjadliwy....bo wiesz,że mało kto go lubi...
Miłej nocki i słodkich snów Ci życzę...Dobranoc....
theresa 2009-01-21
SMACZNY OBIADEK_LUBIE TEZ SZPINAK;)*”˜˜”*°•._˜”*°••°*”˜_.
~SLODKICH SNOW~
``•°*”˜.•°*”˜.•°* ”˜_˜”*°•
medii 2009-01-21
Miłej spokojnej nocki kolorowych bajkowych snów dobranoc