Makowiec „odwrócony”

Makowiec „odwrócony”

Przepis
https://m.wielkiezarcie.com/przepisy/makowiec-do-gory-nogami-30021858

Robię z podwojnej porcji maku i dodaję mniej cukru,ale dodaje od siebie troche rumu i skorke pomaranczową.Polecam ,bo jest przepyszny:-)

milka69

milka69 2018-01-04

Bardzo lubię makowce:)Pozdrawiam.

kimeraj

kimeraj 2018-01-04

Nooo, kiedyś takie cuda robiły nasze mamuśki :)))
Monia, masę makową robisz wg przepisu czy z gotowej jedziesz? Bo jak sobie pomyślę o parzeniu i mieleniu maku to mam dość :))) Kiedyś z nadgorliwości zrobiłam tak "po dawnemu", to mak do Wielkanocy zbierałam z każdego kącika kuchni :)))

moon7

moon7 2018-01-04

Kasia,mak mielę sama:-)Nie jest tak źle,najpierw gotuję,pozniej odcedzam na sitku i mielę trzykrotnie w maszynce ( do mielenia czasem uda mi się kogos zagonić;-)) Wbrew pozorom szybko to idzie a naprawde gra warta swieczki;-))

mattik

mattik 2018-01-05

wygląda pysznie :) raz w życiu tylko makowca robiłam... :)

dodaj komentarz

kolejne >