Przepis
https://m.wielkiezarcie.com/przepisy/makowiec-do-gory-nogami-30021858
Robię z podwojnej porcji maku i dodaję mniej cukru,ale dodaje od siebie troche rumu i skorke pomaranczową.Polecam ,bo jest przepyszny:-)
kimeraj 2018-01-04
Nooo, kiedyś takie cuda robiły nasze mamuśki :)))
Monia, masę makową robisz wg przepisu czy z gotowej jedziesz? Bo jak sobie pomyślę o parzeniu i mieleniu maku to mam dość :))) Kiedyś z nadgorliwości zrobiłam tak "po dawnemu", to mak do Wielkanocy zbierałam z każdego kącika kuchni :)))
moon7 2018-01-04
Kasia,mak mielę sama:-)Nie jest tak źle,najpierw gotuję,pozniej odcedzam na sitku i mielę trzykrotnie w maszynce ( do mielenia czasem uda mi się kogos zagonić;-)) Wbrew pozorom szybko to idzie a naprawde gra warta swieczki;-))